Aktiviteter

Ettersom bruken av CB har økt betraktelig her i landet de siste årene, har det også kommet til faste aktiviteter på luften som er drevet av ildsjeler rundt om.

Disse testene (som de kalles) kjøres av en ringleder, og den har ofte med seg relestasjoner (medhjelpere) for å øke dekningsområdet til testen.
Her sjekker man inn med ringleder (eller relestasjon) og blir loggført av ringleder. Det blir også gitt en rapport på signalstyrke og lesbarhet, oftest begge veier. Deretter går man til neste mann i «køen».

Det er mange (inkludert undertegnede) som også pleier å loggføre selv underveis i testene selv om man ikke alltid har kontakt med alle sammen.

Er du nysgjerrig på dette, anbefales det sterkt å lytte litt, og gjerne også delta. Det er meget sosialt, foregår ofte på flere kanaler samtidig (testen på en kanal, og prat på andre kanaler), og man oppdager plutselig at det er noen du kjenner som holder på med radio også!

CBRadio.no har etterhvert laget en oversikt over de faste aktivitetene som går på luften på 11-meter’n her i landet, og om det skulle være noen feil, mangler eller det er en aktivitet vi ikke har fått med, er det bare å ta kontakt!


Nå som sommeren er over oss (ifølge kalenderen) har noen av ildsjelene tatt seg en velfortjent "sommerferie" fra aktivitetene. Følgende har for tiden pausen: Radio For Alle, Nostalgikjøring og Mjøstesten. 
Selv om ildsejelen ikke kjører testene selv, er det fortsatt fritt frem for alle andre å bruke både tidene og frekvensene og kanskje kjøre tester på egenhånd for å opprettholde aktiviteten.

***
Mandag:

Kaffe preik
Kanal 18 (27.175MHz) FM
Kl 20:00
QTH Oppland/Gjøvik/Østlandet

***
Tirsdag:

Radio For Alle
Kanal 18 (27.175MHz) USB & FM
Fra kl 20.00
Testes går med utgangspunkt i Mysen i Østfold, men dekker stort sett hele Østlandet.

***
Onsdag:

Nostalgikjøring med Mjøsgruppa
Kanal 10 (27.075MHz) FM/USB
Fra kl 20.00 med FM, fra kl 2030 med USB
Testen går med utgangspunkt i Mjøsregionen. Innsjekk fra gruppens medlemmer går først, deretter åpnes det for innsjekk fra alle.

***
Torsdag:

Torsdagens Test på Østlandet
Kanal 15 (27.135MHz) FM/USB (i blant også AM)
Fra kl 20.00
Torsdagens test slik vi kjente den har dessverre ebbet ut og blitt borte.
Derfor er det fra tid til annen andre ildsjeler som drar i gang denne testen, men fra forskjellige plasser rundt om i landet. Følge med på facebook for oppdateringer om denne testen.

***
Fredag:

Mjøstesten med Mjøsgruppa
Kanal 18 (27.175MHz) FM/USB
Fra kl 20.00 med FM, fra kl 2030 med USB
Testen går med utgangspunkt i Mjøsregionen. Innsjekk fra gruppens medlemmer går først, deretter åpnes det for innsjekk fra alle.

Fredagstesten på Vestlandet
Kanal 12 (27.105MHz) FM/USB
Fra kl 20.00
Testen får med utgangspunkt fra Bergensområdet.
(Tidligere Onsdagstesten på Vestlandet)
Dette kringkastes også via Zello (Kanalen heter radiolinkbergen)

Scandianvian SSB Club
Denne radioklubben har aktiviteter 2 ganger i måneden, og er listet opp her fordi de har mange Norske medlemmer. Mer informasjon på dems nettside: radioklubbenscandinavia.se

***
Lørdag:

Kaffe preik
Kanal 18 (27.175MHz) FM & Kanal 10 (27.075MHz) FM
Kl 20:00
QTH Oppland/Gjøvik/Østlandet

Scandinavian SSB Club har aktivitet en helg i måneden, og brer seg over et stort område. Mer informasjon om dems aktivitet kan sees på nettsiden dems: radioklubbenscandinavia.se

***
Søndag:

«Etter Kirketid» (Nord-Norge)
Kanal 20 (27.205MHz) USB
Fra kl 20.00 til 20.30
Testen går i Nord-Norge.

Kaffe preik
Kanal 18 (27.175MHz) FM & Kanal 10 (27.075MHz) FM
Kl 20:00
QTH Oppland/Gjøvik/Østlandet

*******

Dersom det dukker opp noen nye faste aktiviteter, ønsker vi gjerne å liste dem opp her så flest mulig får med seg disse. Ta kontakt med oss via epost eller facebook!

Vi forsøker så langt vi kan å publisere alle faste aktiviteter fortløpende på facebook iløpet av hele uka, samt engangshendelser, radiotreff og andre nyheter og opplysninger.